Veel mensen hebben vragen over voeding tijdens de periode waarin er sprake is van een kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Lees voor meer informatie over voeding tijdens de zwangerschap, borstvoedingsperiode en bij een kinderwens dit artikel.

Het wordt steeds duidelijker dat o.a. een gezond samengesteld voedingspatroon in de eerste duizend dagen - van preconceptie tot twee jaar – van groot belang is voor de ontwikkeling, gezondheid, welzijn en groei van het kind gedurende het hele leven. Daarom is het verstandig om al vanaf het moment dat er sprake is van een kinderwens aandacht te besteden aan je voedingspatroon.

Dit kan natuurlijk veel vragen oproepen, vooral als je vegetariër of veganist bent of bepaalde voedingsmiddelen vermijdt. De volgende vragen komen vaak voor in mijn praktijk:

  • Moet ik voedingssupplementen slikken? Zo ja, welke supplementen passen het best bij mijn voedingspatroon?
  • Wat voor aanpassingen kan ik doen aan mijn dagelijks voeding om mijn baby het best te ondersteunen?
  • Met welke voedingsmiddelen moet ik opletten?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, reflux of obstipatie?
  • Kan ik vegetarisch of veganistisch blijven eten als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
  • Kan ik het ketogeen dieet volgen als ik borstvoeding geef?
  • Mag ik afvallen als ik borstvoeding geef?

Voor vragen en advies over (vegetarische/veganistische) voeding bij zwangerschap, kinderwens of borstvoeding kun je bij mij in de praktijk terecht.

Ik ben op werkdagen bereikbaar via mail: info@dietistenpraktijkmarietteboersema.nl 
en telefonisch: +316 5331 1772