Over Mariëtte

Kinderen en jongeren zijn de toekomst, zij zijn het belangrijkste wat wij hebben. Als zij gezond opgroeien en ik kan daarbij helpen, dan heb ik het idee dat ik iets belangrijks en goeds doe voor de wereld.

Gezond eten en gezond leven heb ik altijd al belangrijk en interessant gevonden. Ik las er veel over en dacht er veel over na. Toen ik kinderen kreeg, hield ik me er nog meer mee bezig. Ik wilde dat mijn kinderen goed zouden opgroeien. Ik hou erg van koken en ik vond het steeds belangrijker om de verschillende maaltijden van de dag zo gezond mogelijk te maken. Ook voor andere familieleden vond ik het leuk om dingen over eten en gezond leven uit te zoeken en om hun vragen daarover te beantwoorden.

Om fit te blijven heb je ook beweging nodig. Ik werkte een tijd met mijn man mee in zijn bedrijf en we zagen veel mensen die zich niet zo fit voelden. Om de mensen in ons bedrijf gezond te laten blijven gaven we ze tips over eten en een bewegingsprogramma met fitness, in samenwerking met een fysiotherapeut. Gezond eten en gezond leven werkt als medicijn: het helpt je om je goed te voelen en niet ziek te worden.
Ik ben toen de studie ‘Voeding en diëtiek’ gaan doen. Ik besloot daarna om te gaan werken als diëtist en gewichtsconsulent. Dan help je mensen te bedenken wat ze het best kunnen eten en hoe ze meer beweging kunnen krijgen.

Eerst was ik pedagoog: iemand die de ontwikkeling van een kind tot volwassene onderzoekt en leert begrijpen. Daarnaast heb ik als leerkracht voor de klas gestaan, in alle groepen van de basisschool. Omdat ik zo hou van het werken met kinderen en jongeren, en er door mijn studies en werk zo veel over hen weet, geef ik mijn advies over voeding en gezond leven nu ondermeer aan kinderen en het gezin waarin zij opgroeien. Het helpt dat ik veel weet over kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Ik begrijp bijvoorbeeld dat jongeren op hun pad naar volwassen worden snel aan het groeien zijn en veel aan hun hoofd hebben. Dan weet ik dat zij andere adviezen nodig hebben dan een jong kind of een volwassene. Ook weet ik wat kinderen en jongeren op elke leeftijd nodig hebben en ik kan het ze goed uitleggen omdat ik leerkracht ben geweest.

Sinds ik dit werk doe heb ik nog diverse cursussen en verplichte nascholingen gedaan en ik lees alles wat er over dit onderwerp te vinden is, ook wetenschappelijk onderzoek. Voor mij voelt het niet als werk. Als ik voor iemand aan de slag ga met voedingsadviezen, dan doe ik altijd nog meer dan van me verwacht wordt en kijk ik echt naar de persoon die ik voor me heb. Ik kijk naar zijn of haar situatie en die van het hele gezin. Ik kijk naar wat bij hun past. Ik kom je, in overleg, thuis opzoeken, zodat ik dat het allerbest kan zien. Ik doe dat ook voor kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar.

Over Mariette

Over Mariette