Om de kans op het krijgen van het Corona virus zo klein mogelijk te houden is het van belang de regels op te volgen van het RIVM, maar ook je weerstand hoog houden kan geen kwaad.

Om de kans op het krijgen van het Corona virus zo klein mogelijk te houden is het van belang de regels op te volgen van het RIVM, zoals:

 • Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
 • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hosten, keelpijn of koorts.
 • Mijd sociale contacten.
 • Als je geen klachten hebt, werk dan zoveel mogelijk thuis of probeer werktijden te verspreiden.
 • Zorg voor goede hygienemaatregelen:
  • was je handen regelmatig met water en zeep,
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes,
  • geen handen schudden


Weerstand hoog houden

Naast bovenstaande regels is het ook van belang om je weerstand hoog te houden. Daarvoor is het van belang dat je goed en gezond eet, dagelijks voldoende slaapt, zorgt voor voldoende ontspanning en probeert dagelijks te bewegen.
Met een goede weerstand ben je beter beschermd en minder bevattelijk voor bijvoorbeeld virussen. Ben je al ziek dan is het ook van belang om te werken aan je weerstand om herstel te bevorderen.
Voor ons immuunsysteem/afweersysteem is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Kies vooral voor producten die rijk zijn aan vitamines en mineralen en die voldoende koolhydraten, vetten en eiwitten leveren.
Zorg dat je voldoende groenten, fruit, volkoren granen, noten, peulvruchten, zuivelproducten, vlees en/of vegetarische vervangers, vis, ei en gezonde vetten eet.
De vitamines en mineralen: A, B6, B12, C, D, ijzer, zink, koper, selenium en zink zijn van belang voor de weerstand. Op de website van het vitamineinformatiebureau kun je lezen waarom dit zo is.

Als je wil weten of jouw voeding op dit moment voldoende voedingsstoffen bevat neem dan contact met mij op.

Ook nu, nu iedereen thuis werkt of vrij heeft van school, i.v.m het Corona virus ben ik gewoon bereikbaar.
Je kunt bij mij terecht voor een telefonisch- of videoconsult of een consult per mail. Tijdens het consult nemen we je voedingspatroon helemaal door. Na afloop van het consult maak ik een analyse van de voeding en krijg je een advies per mail toegestuurd.
Ik vertel je dan of jouw voeding voldoende voedingsstoffen bevat en geef aan of het nodig is om extra supplementen te slikken om de weerstand te verhogen.

Ik ben op werkdagen bereikbaar via mail: info@dietistenpraktijkmarietteboersema.nl 
en telefonisch: +316 5331 1772